Mijenjajući način na koji se svijet povezuje

Od početka telekomunikacijske revolucije izumom optičkih vlakana niskog gubitka 1970. godine, Corning neprestano razvija nešto novo kako bi povećao brzinu i kapacitet optičkih mreža, istodobno smanjujući troškove instalacije. Danas isporučujemo rješenja za rastuće segmente kao što su „optička vlakna do doma”, bežičnu tehnologiju i podatkovne centre.

Besprijekoran protok podataka

Optička rješenja Corning omogućuju tok komunikacije za potrošače i poduzeća koje žele brzu i pouzdanu vezu sa svijetom bilo gdje, bilo kada. Zahvaljujući našim optičkim komunikacijskim tehnologijama, ljudi imaju veći pristup videu, glasu i informacijama nego ikada prije, ali to nije dovoljno. Potrošači žele razmjenjivati podatke u tren oka, a potražnja za propusnom širinom naglo raste jer se korištenje mreže udvostručuje svakih nekoliko godina. Corning odgovara inovacijama za „optička vlakna do doma”, bežičnu tehnologiju i podatkovne centre koje  malu brzinu i prekinute pozive ostavljaju u prošlosti.

Da bi pružili više propusne širine izravno zgradama, davatelji usluga su se okrenuli rješenjima Corningovog „vlakna do doma”  za milijune domova. Uveli smo tehnologije, kao što su kompaktni ormari i mikro kabeli za napučene prostore, koje vam donose veću propusnost i poboljšavaju troškove kupaca ubrzavanjem instalacija.

U bežičnoj mreži, gušće 4G i nove 5G mreže imaju potrebu za dva reda veličine više vlakana i povezanosti u usporedbi sa povijesnim mrežama. To je potaklo Corning na inovacije, kao što je višenamjenska platforma koja olakšava brzu implementaciju. Također smo konvergirali višestruka rješenja s Corning® ONETM bežičnom platformom, omogućujući istovremeno slanje teksta, tweetanje i pozive, čak i na nogometnom stadionu. Ovo moćno rješenje može obraditi 100.000 fotografija postavljenih na društvene medije svake sekunde.

Podatkovni centri sutrašnjice također se oslanjaju na rješenja optičkog kabliranja, a razvijamo tehnologije stakla koje čine sve optičke prekidače, usmjerivače i poslužitelje stvarnošću.

Scroll to Top