Nova specijalna maziva za klizne ležajeve u generatorima (hidroelektrane)

S novim visokoučinkovitim uljem za podmazivanje Klüberoil EE 1-46, Klüber Lubrication je pronašao održivo rješenje za optimizaciju učinkovitosti hidroelektrana.

Turbinsko ulje povećava učinkovitost hidroelektrana

München, studeni 2018. – Troškovni pritisci, ciljevi održivosti, utjecaji s tržišta, kao i mjere zaštite okoliša i renaturalizacije prisiljavaju operatore hidroelektrana da proizvode energiju još učinkovitije i profitabilnije. To se može postići ili rekonstrukcijom ili ulaganjem u novu tehnologiju, već manje mjere mogu napraviti znatnu razliku bez visokih troškova.

S novim visokoučinkovitim uljem za podmazivanje Klüberoil EE 1-46, Klüber Lubrication je pronašao održivo rješenje za optimizaciju učinkovitosti hidroelektrana.

„Turbinsko ulje razvijeno je u suradnji s vodećim europskim proizvođačem hidroelektrana. Smanjenje unutarnjeg trenja optimizira gubitak učinkovitosti kliznih ležajeva. Klüberoil EE 1-46 ispunjava zahtjeve norme DIN 51515-2. Ulja za podmazivanje visokih performansi mogu se koristiti u svim vrstama hidroelektrana – protočnim hidroelektranama, reverzibilnim hidroelektranama, crpnim hidroelektranama – za turbine i generatore podmazane uljem” kaže Florian Held, globalni voditelj projekta hidroenergije, Klüber Lubrication.

Stručnjak za specijalna maziva koristio je novi, neobičan pristup u razvoju novog ulja. Cilj je bio proizvesti ulje za turbine i generatore koje povećava učinkovitost u kliznim ležajevima generatora. Polusintetičko ulje kliznog ležaja Klüberoil EE 1-46 može znatno smanjiti gubitke učinkovitosti  u ležajevima generatora.

Novo energetski učinkovito turbinsko ulje pokazuje nisku tendenciju pjenjenja i visoku oksidacijsku stabilnost. Korištenje Klüberoil EE 1-46 optimizira učinkovitost i produžuje intervale zamjene ulja, čime se pridonosi povećanju vijeka trajanja sastavnih dijelova. Stoga se uštede troškova mogu postići jednostavno i učinkovito. Klüberoil EE 1-46 također pokazuje dobru usklađenost s materijalima kliznih ležajeva.

Kao tržišni lider u ekološkim kompatibilnim mazivima Klüber Lubrication već danas nudi asortiman visokokvalitetnih maziva za hidroelektrane. Stručnjak za specijalna maziva nastavit će sa širenjem svog portfelja proizvoda u sljedećih nekoliko godina, uključujući i iskustvo stečeno u drugim industrijama i sektorima. Klüberoil EE 1-46 je prvi proizvod cijele serije.

Više o Klüber Lubrication

Klüber Lubrication je jedan od vodećih svjetskih proizvođača specijalnih maziva, nudeći vrhunska tribološka rješenja za gotovo sve industrije i tržišta širom svijeta. Većina proizvoda razvijena je i izrađena prema posebnim zahtjevima kupaca. Tijekom više od 85 godina postojanja, Klüber Lubrication je osiguravao visokokvalitetna maziva, temeljite konzultacije i velik broj usluga, što je doprinijelo izvrsnom ugledu na tržištu. Tvrtka posjeduje sve uobičajene industrijske certifikate i upravlja dijelom za testiranje kojemu je teško konkurirati u industriji maziva.

Klüber Lubrication, osnovan kao maloprodajna tvrtka za proizvodnju mineralnih ulja u Münchenu 1929. godine, danas je dio Freudenberg Chemical Specialties SE & Co. KG, poslovne grupe Freudenberg Grupe, Weinheim i ima oko 2.000 zaposlenika u više od 30 zemalja.

Za više informacija, molimo kliknite http://www.klueber.com

Više o Freudenberg Chemical Specialities 

Freudenberg Chemical Specialties razvija, proizvodi i prodaje posebne kemikalije. Kako bi bila što bliže kupcima, tvrtka je prisutna i na svjetskom tržištu uključujući pet brandova: Klüber Lubrication, Chem-Trend, OKS, SurTec i Capol. Freudenberg Chemical Specialties je jedan od vodećih svjetskih proizvođača specijalnih maziva, otpuštajnih sredstava, kemotehničkih proizvoda za održavanje kao i otopine za obradu površine i otopina za galvaniziranje. Sa sjedištem u Münchenu, Njemačka, Freudenberg Chemical Specialties posluje u oko 40 zemalja putem vlastitih tvrtki. U 2015. godini Business Group zaposlila je oko 3.300 radnika i ostvarila promet od cca. 960 milijuna eura.

Za dodatne informacije kliknite https://www.fcs-muenchen.de/

 

 

 

 

 

Scroll to Top